Intrebari frecvente si raspunsuri
Pe parcursul experientei am identificat cateva intrebari pe care cursantii interesati ni le adreseaza in mod frecvent, asa ca le-am extras si am oferit raspunsurile la fiecare in parte, mai jos.
Proba teoretica o poti efectua dupa 4 saptamani in termeni legali, daca ai promovat testele te poti programa la proba practica in functie de disponibilitatea de la DRPCIV.
Da, daca iti faci mutatie in Bacau, iar in acest caz se pot sustine probele in Bacau.
Daca nu, se poate face scoala la noi, dar probele se sustin in orasul in care ai resedinta.
Un an de zile din momentul finalizarii perioadei de scolarizare.
Plata se achita integral sau 2-3 rate (prima rata fiind un avans la inscriere).
Fisa medicala, avis psihologic si taxa de permis – aceste costuri sunt percepute de insitutiile autorizate.
Da, orele de pregatire teoretica si pregatirea practica sunt obligatorii. Cu cat devii mai implicat si activ in acest proces vei putea beneficia de contactul cu profesorul pentru a dobandi cunostintele in functie de nivelul in care te afli acum. Astfel vei reusi sa scurtezi programul de pregatire si iti vei creste sansele de a obtine permisul.
Vei putea da examenul din nou, in 17 zile calendaristice, cu conditia sa te prezinti la sediul scolii in ziua in care ai fost respins, pentru a-ti face o noua programare.
Te poti programa la urmatoarea proba practica dupa ce faci dovada efectuarii celor 6 ore de pregatire suplimentara – prevazute de lege (adeverinta ore suplimentare).
- Pentru partea teoretica recomandam Noul Cod Rutier pe intelesul tuturor – editura TEOCORA, autor MARIUS STANCULESCU
- Pentru partea de chestionare recomandam Intrebari si Teste – CODUL RUTIER editura National acestea fiind valabile din 2014 – pana in prezent.
- Pentru verificarea cunostintelor recomandam si urmatoarele doua site-uri pentru chestionare auto: drpciv.ro si chestionare-az.ro
Vrei sa obtii permisul pentru categoria B printr-un mod eficient de invatare, cu ajutorul unei scoli de soferi din top 3 pe judetul Bacau?